Gördüğü Her Detayı Tablolarına Yansıtan Ressam Claude Monet’in Hayatı ve Eserleri
Blog

Gördüğü Her Detayı Tablolarına Yansıtan Ressam Claude Monet’in Hayatı ve Eserleri

Gördüğü Her Detayı Tablolarına Yansıtan Ressam Claude Monet’in Hayatı ve Eserleri

Claude Monet, 1840 yılında Paris’te doğdu ve sonraki yıllarda ailesinin yaşadığı ekonomik sıkıntılar dolayısı ile Le Havre kasabasına taşınmak zorunda kaldı. Monet’in resim yeteneğini ilk fark eden kişi annesiydi ve Monet o zamanlar 11 yaşındaydı. Annesi, oğlunun yeteneğini daha da ilerletmesi için ressamlık dersleri aldırmaya başladı. Claude Monet 15 yaşında geldiğinde yaptığı karikatür resimleri sayesinde para da kazanmaya başlamıştı.

19 yaşındayken o dönemde oldukça meşhur bir sanat okulu olan Academie Suisse’e girdi ve ressamlık alanında kendisini sürekli geliştirmeye devam etti. Resim tekniğini oluştururken çağdaşları olan Pissarro, Manet ve Sisley gibi ressamlardan ilham aldı. Monet’in sanat tarihinde kendisine bir yer edinmesi oldukça uzun bir zaman aldı. Bunun nedeni ise yaptığı resimlerin belirli bir süre boyunca beğenilmemesiydi. Ressamlığına devam ederken evlilik yaptı ve daha sonraki yıllarda ilk eşini kaybetti. İlk eşini kaybettikten sonra ikinci bir evlilik yapan Monet, 1926 yılına kadar inişli ve çıkışlı bir yaşam sürdü. Akciğer kanseri sebebi ile ölümüne kadar geçen sürede ortaya en güzel Claude Monet sanat eserleri çıkmıştı.

Claud Monet Eserleri

Claud Monet kendisinden önceki ressamların tercih ettiği ve kullandığı teknikleri tamamen reddetti ve kendisine özgü bir resim anlayışı meydana getirdi. Gördüğü birçok detayı resimlerine yansıtan bir sanatçı olmakla birlikte Monet tabloları çağdaşlarına da ilham verdi. Monet, hayali ve romantik konular yerine yaşamın gerçek taraflarını eserlerinde yansıtmaya gayret etmişti. Bundan dolayı Claude Monet eserleri hakkında gerçek yaşamı anlatan resimlerdir diyebilmek mümkün olmaktadır.

Water Lilies (Nilüferler) Tablosu

Nilüferler tablosu, Claud Monet en ünlü eseri olarak bilinmektedir ve ressam bu eseri, açık havada çizerek oluşturmuştur. Açık havada resim çizmesinin altında yatan sebep ise sanat okulunda aldığı geleneksel resim eğitimlerinde yaşadığı hayal kırıklığıydı. Özellikle manzara ressamlarından birisi olan Boudin ile tanışması Monet’in hayatındaki dönüm noktalarından birisidir. Monet manzara resimleri yaparak yeni bir akımı da ortaya çıkarmıştı. Bu yeni akımın ismi de izlenimcilik (empresyonizm) olarak bilinmektedir.

Nilüferler tablosunun ortaya çıkışı, Monet’in küçük bir kasaba olan Giverny’e taşınması ile gerçekleşmiştir. Monet, bu bölgeye nilüferler ile dolu olan bir yapay göy yaptırmıştı. Bu sayede nilüferleri tablolarını resmetti ve ortaya Monet manzara tabloları çıktı.

Woman With A Parasol (Şemsiyeli Kadın) Tablosu

Claude Monet tabloları hakkında söylenebilecek en önemli detay, bu eserlerin hemen hepsinin manzara resminden oluşmasıdır. Ancak ressamın duygu durumundan olsa gerek bazı anlarda insanları da resmetmeyi seçerdi. Şemsiyeli kadın tablosu da içerisindeki figürlerin insandan oluştuğu nadir eserlerinden birisidir. Şemsiyeli kadın tablosunda yer alan figürler ise karısı Camille ve oğulları Jean olarak bilinmektedir. Güneşli bir günde çizilmiş olduğu düşünülen şemsiyeli kadın resmi, Monet tabloları arasında en meşhur olanlardandır.

The Magpie (Saksağan) Tablosu

Monet, ressamlık kariyeri boyunca birçok karlı tablo resmetmiştir ancak Monet resimleri arasında en dikkat çekici olanının saksağan tablosu olduğunu söylemek doğru olacaktır. Şiddetli bir kış manzarasının gösterildiği tabloda, en dikkat çekici unsur beyazlıkların içerisinde bulunan siyah saksağandır. Saksağan resminin, Monet manzara tabloları arasında en ilgi çekici olanlardan birisi olduğu söylenebilir.

Seine’de Sabah Tablosu

Claude Monet sanat eserleri içerisinde aynı manzaranın tekrardan çizildiği tablolaların başında Seine’de sabah tablosu gelmektedir. Bu tabloda sanatçının ilgisini çeken ve ona ilham veren şeyin Seine’deki nehir olduğunu söyleyebiliriz. Claude Monet en ünlü eseri bu tablo olmasa da dikkat çekici bir eser olduğunu söylemek mümkündür.

Yaz Sonu Tablosu

Monet resimleri, kendisine özgü betimlemelere, ışıklandırmalara ve renklere sahiptir. Yaz sonu tablosu da, tarlaların üzerinde duran saman yığınlarını betimlemektedir. Sanatçı saman yığınları ile ilgili birçok tabloda oluşturmuştur. Her birisi farklı içeriğe ve özgün tekniklere sahip olduğundan Claude Monet eserleri için tüm detaylar oldukça önemlidir denilebilir.

Claude Monet Tablolarının Fiyatları

Claude Monet eserleri, dünyanın birçok bölgesindeki sanat galerilerinde sergilenmekte ve ziyaretçilerini beklemektedir. Her bir tablonun kendine has niteliği ve görselliği bulunmakta ve bu eserlerin değerleri de farklılaşmaktadır. Monet tabloları fiyatları kapsamında söylenebilecek en önemli unsur nilüferler tablosunun 84,7 milyon dolara satılmasıdır. Bu fiyat, Monet’e ait olan eserler arasında en yüksek olanıdır.

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.