Tarot Kartları Bize ne Anlatır? Tarot Kartlarının Anlamları
Blog

Tarot Kartları Bize ne Anlatır? Tarot Kartlarının Anlamları

Tarot Kartları Nedir, Neden Kullanılır?

Tarot kartları kimi zaman geleceğe yönelik haberler almak kimi zaman da sırf sadece hoş görünümleri için tercih edilen destelerden oluşuyor. Fallara inanmayanlar bile tarot kartlarının etkileyiciliği sayesinde bu kartlara göz atmadan duramıyor. Etkileyici tasarımları ile birlikte tarot kartları onların sözünü dinlemenizi kesinlikle hak ediyor.

Tarot Kartları Nedir?

Tarot kartları nedir sorusu gizemli havaları ile dikkat çeken bu kartları gören herkesin sorduğu sorular arasında yer alıyor. Yüzyıllar boyunca eğlence, kehanet ve kendini ifade etmek amacıyla kullanılan bu kartlar farklı amaçlar için tercih ediliyor. Köken olarak Rönesans’a kadar uzanan tarot kartlarının anlamı günümüze kadar da değişiklik geçirmiş vaziyette. Ancak günümüzdeki görünümleri ve anlamları 1910 tarihinde Pamela Colman Smith tarafından verildi.

Tarot kartlarının sayısı 78 olup temel anlam içeren kartlar ise 22 adettir. İskambil kağıtlarından farklı olarak her kart, belirli bir evreye işaret eder ve böylece kartların anlamları da oluşur. Ruhun gelişimindeki evreleri gösteren 22 kartın yanı sıra, 56 adet insan deneyimlerini içeren küçük Arkana kartı bulunur. Böylece kartlara doğru sorular sorulduğunda yaşama ve evrene dair yanıtlar almak da mümkün hale gelir. Özellikle yaşama karşı yeni bir bakış açısı kazanmak istediğiniz anlar için bu kartları rehber edinebilirsiniz.

Tarot Falı Nedir?

Tarot falı aslında yakın döneme dayanan bir fal çeşidi olarak bilinir. Her ne kadar kartların anlamları ve görünümleri çok eskiye dayanıyor gibi gözükse de bilinen anlamında tarot falı yakın zamanda ortaya çıkmıştır. 1890’ların sonlarına doğru Londra merkezli olan birkaç okültist tarafından Altın Şafak Cemiyeti kurulmuştur. Bu cemiyete dahil olanlar kendilerini manevi, felsefi ve fiziksel anlamda gelişmeye adadı. Aynı zamanda da kendi öğretim programları çerçevesinde okült bilgiler başta olmak üzere bilime de merak saldılar. 1910 yılına gelindiğinde ise Pamela Colman Smith, özel bir tarot destesi tasarlayarak yayınladı. Bu ilk deste zamansız olarak bilinir ve tarota yeni başlayanlar ile profesyoneller açısından günümüzde de popülerliğini korur.

Tarot falı da kartların anlamlarına göre belirlenir ve okuyan ya da falına bakan kişi tarafından anlamlandırma ile sonuçlanır.

Tarot Kartlarının Anlamları

Tarot kartlarının anlamları ilk bakışta çok gizemli, anlaşılmaz ve kadim bilgilere dayanıyor gibi gözükür. Esasında bu tanımlama kısmen doğrudur. Çünkü tarot kartlarının anlamlarının anlaşılması için mutlaka bilgi ya da yardım gerekir.

Temel olarak tarot kartları 78 karttan oluşur ve bunlar da büyük ile küçük Arkana olarak ikiye ayrılmaktadır. Kartlar hermetik bilgiler üzerine kuruludur ve buna göre de tüm evreni tarot destesinde bulabilirsiniz. Her kart bir kişiyi, yeri ya da olayı temsil eder. Semboller daha büyük sırları içeren Büyük Arkana destesinde ve küçük sırları içeren Küçük Arkana kartlarında sembolik olarak yer alır.

Büyük Arkana kartları özellikle etkileyici görünüme ve anlama sahiptir. Her bir kart güçlü mesajlar içerir. Yaşam veya olay döngüsünün başında ya da sonunda kendilerine yer bulabilirler. Zamansız olarak her döneme hitap etmeleri sayesinde de dinamik yapıları ile birlikte belirgin bir döngünün gerçekleşmesi için anlam taşırlar. Kartlar, özellikle yaşamda yolunu bulmak isteyen kişilere nasıl yol izlemeleri gerektiğini göstermeye yardımcı olur. Yaşamsal ve tarihsel deneyimin dışavurumu olan bu kartlar sayesinde yaşama dair bilgileri öğrenmek de kolaylaşır.

Küçük Arkana kartlarında ise daha sıradan ancak sık yaşanan günlük olaylar görülebilir. Kartlarda dans etmekten uyumaya kadar günlük yaşamda herkesin yaptığı eylemler yansıtılır. Böylece insan davranışlarının anlaşılması ve hangi anlamlara geldiğini öğrenmek açısından bu kartlar tercih edilir.

Tarot Kartları Neden Kullanılır?

Tarot kartlarının kullanımı yaşama karşı gizemsel bir müdahalede bulunmak açısından yardımcı olabilir. Büyük ve Küçük Arkana kartları bütünlüklü bir kompozisyon oluşturur ve yaşamın görünen ancak herkes tarafından fark edilemeyen taraflarını açığa çıkarmak için yardımcı olabilir. Yaşama dair aranan tüm yanıtların, kişilerin ya da durumların olası sonuçlarını görmek için bu kartlara başvurulabilir. Kadim dönemlerin bilgeliğini yansıtan kartlar, bu sayede tarihsel deneyimi kendinizin de öğrenmesini sağlayarak yaşamınızda yol almanıza yardımcı oluyor. Tarot kartları sadece görünümleri ile birlikte dahi estetik beğenilerinizi yansıtmanız için etki edecektir. Etkileyici tarot kartlarını incelemek için buraya bakabilirsiniz.

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.